Arkiv for januar 2010

Ghana!

lørdag, 30. januar 2010

Saa kom jeg endelig paa en internet-cafe hernede… Den har staaet paa intro, arbejde osv.
Desuden bor jeg lidt udenfor centrum, og der er vidst ikke rigtig nogen internet-cafe i naerheden. Saa nu hvor det blev lorsdag, maatte jeg hellere forsoege at opdatere lidt…
Ghana er fantastisk! Det er varmt – selv med en blaeser i loftet (kraftig) kan jeg sidde stille og svede. Man kan nok slet ikke forestille sig det, i minus 10grader hjemme i Dk, men at flyve fra -5 til +35-40 er altsaa for sindsygt. Jeg har ikke vaennet mig til varmen endnu.
Jeg bor ved den soedeste mama, (Mrs Obiri), hun er fantastisk. En rigtig afrikansk kvinde, med de store fine kjoler osv. Hun er pensioineret og sidder som regel i stuen og ser fjernsyn, og saa elsker hun at snakke med os frivillige.
Hun har desuden vaeret gift og boet i tyskland i 8aar, saa hun har besoegt Danmark. Derfor faar vi ogsaa baade traditionel og international mad. Fx fik vi sapghetti og koedsovs den forerste dag jeg var her.
Hun hgar desuden ogsaa en soen. Vi kom lidt skaevt ind paa hinanden i starten, men efterhaenden kan jeg sporge ham om hjaelp til at finde rundt osv.
Det er nemlig saa afrikansk at der ikke er nogle ordentlig kort til at finde rundt. Desuden er transporten enten Tro tro (en varevogn/minibus, der er stoppet alt for mange saeder ind i) eller taxi. Begge dele er billige, men tro-tro er selvfoelgelig biligst. Hver gang nogle skal ud, skal alle ud, og ind igen… Det er omstaendigt. Men endnu vaerre er at der ikke er noget nedskrevet om hvor de koerer hen eller noget. Dvs at der er kun at sporge, og haabe at folk er til at stole paa. Det er ikke lige just noget for mig, men jo netop derfor laererigt :)

Ellers er Ghana lige som jeg havde laest (paa andre blogs osv). Og desuden ogsaa som man laeser om Afrika. De drikker vand af poser (sindsygt billigt), kvinderne baerer alt paa hovedet, undtagen boernene som baeres paa ryggen. Desuden er der geder og hoens (og firben!) overalt!
Det er underligt at vaere Obruni (hvid) hernede. Alle vil hilse paa mig, roere ved mig, sige hej, hore hvordan det gaar, hvor jeg kommer fra osv. Det begynder egentlig at blive lidt irriterende, men jeg er nok noed til at vaenne mig til det.

Jeg vil loebe igen. Jeg maa tilbage til min mama og spise frokost, men nu ved jeg da hvor internet-cafeen er, saa jeg haaber at komme paa lidt oftere. Mine arbejdstider er 6-8 og 14-17, mandag til fredag.
Jeg vil fortaelle mere om bornene og hjemmet naeste gang jeg er online.
Haeber alt er vel hos jer i det kolde nord.
By the way, kan jeg lige nu ikke faa min kortlaeser til at virke, men haaber det lykkes naeste gang, saa i kan se billeder fra dette fantastiske land.
Har selvfoelgelig ogsaa hjemve (nok mest her i starten) og savner jer alle sammen :)

Nu pædagog, og snart afrejse.

tirsdag, 19. januar 2010

Ja, så blev jeg pædagog igår! Det var en ganske fantastisk følelse, og også rigtig underligt.
Ja, nyudklækket pædagog, betyder også at det er endnu tættere på min afrejse. Der er nu under en uge til… Its the final countdown!

Idag begyndte jeg så at pakke kuffert (havde pakket noget af det i et par poser, efter hånden som det er blevet købt ind…). Jeg mangler stadig at pakke nogle ting, men her kommer den nuværende indholdsliste for de interesserede (og til inspiration til andre rejsende):
Tøj:
5 t-shirts
4 par 3/4 bukser
2 nederdel
1 kjole
2 stk hårbånd
8 par ankel strømper

Til børnene:
2 sjippetorve
2 pincetter i etuier (til splinter osv)
5 gange sæbebobler
5 pakker farveblyanter med blyantspidser
1 mikadospil
3 pakker plastre (2 af dem med disney figurer på)
12 bamsemasker

Hygiejne og diverse til mig selv:
2 pakker vådservietter
Imodium
Malariapiller
Myggespray (autan)
Vichy Solspray (faktor 30) + aftersun
Rejsestik
Desinfektionsservietter – neutral (20stk)
Håndsprit – neutral (2stk)
1 vakuumpakket håndklæde
2 stk rejse håndklæder
Rejse sovepose (fylder meget lidt)
Rejsehovedpude
Imprægneret myggenet
Folder om rejse og sundhed (fra lægen)
2 bøger
Lommelygte
Mobiltelefon
Fotokopi af vigtige papirer, pas og. lign.
Og sidst men bestemt ikke mindst…..:
Kortlæser (så i forhåbentlig kan følge lidt med med lidt billeder også) – Må teknikken være med mig!

Jeg mangler stadig, lidt mere tøj (et par t-shirts), og på opfordring fra en der allerede er ankommet til Ghana: flere vådservietter, en skrubbehandske og noget til at tage på brødet om morgenen (marmelade eller lign).

Ja, og så mangler jeg selvfølgelig et brag af en fest på fredag, inden jeg er klar til at rejse.

Næste gang jeg skriver her på bloggen, bliver nok fra “de varme lande” ;)

Og nåe ja, på indholdlisten hører også, vores kat Columbus. Som det ses på billedet, vil han meget gerne med ned i varmen!

By the way, hvis man finder på at ville skrive et brev til mig (kun breve er velkomne, pakker skal jeg fortolde dernede!), så er min adresse:

Stefanie Boutrup
c/o Projects abroad
Private mail bag 226
Accra North
Ghana

Forberedelser.

mandag, 4. januar 2010

Så er forberedelserne i fuld gang… Ja, både til rejsen og til min sidste eksamen på pædagogstudiet.
Velkommen til min blog – hvis du vil have lidt info om mig og min rejse, kan du trykke på menuen ude til højre.

Mine forberedelser er i fuld gang, jeg har handlet en masse ting ind til børnene dernede, som jeg glæder mig til at give dem.
Jeg har også handlet ind til mig selv, rejse-sovepose, håndklæder, vådservietter osv.
Selvfølgelig har jeg også fået de første vacciner, og et par stik mere i vente.

Det føles uvirkeligt, men ualmindelig dejligt, at jeg om under en måned sidder i 35grader! Jeg ynder sneen herhjemme (hvem sagde lige klimaforandringer!?), men ærlig talt – ret koldt. Elsker vores subtropiske klima hjemme i stuen, så glæder mig til at samme temperatur (og nok lidt til) bliver virkelighed udenfor og indenfor…

Jer som læser med på min blog, og deler mit eventyr med mig, må meget gerne skrive kommentarer og lign.
Endnu engang velkommen til min blog, og tak for at du vil følge mit livs rejse :)