Fantastiske paradis.

Jeg vil starte med at sige, at uanset diarre, skader, hjemve, tyveri, og hvad jeg ellers kan komme paa, saa er Ghana et fantastisk land! Jeg elsker at vaere her, paa trods af alle forhindringerne (men glaeder mig selvfoelgelig ogsaa til at komme hjem igen!).

Jeg startede paa boernehjemmet igen i denne uge, og maa indroemme at de 3 foerste dage var skod! Jeg var fuldstaendig bombet hver dag naar jeg fik fri, og talte virkelig minutter fra jeg traadte ind af doeren, til jeg havde fri igen.
Hvad gjorde at jeg var saa traet, jeg tror manglende struktur, at skulle afvise boernenes forslag hele tiden, og at jeg konstant havde 8unger paa nakken, klistret til mig.
Torsdag inden jeg kom til boernehjemmet om eftermiddagen, lavede jeg et skema til dem. Mandag: staveordstest/diktat, tirsdag: leg, onsdag: de laeser hoejt for mig, torsdag: leg og fredag matematik. Dette er aktiviteter til naar jeg er der om eftermiddagen, og maa indroemme at torsdag var en fantastisk dag, jeg saa stadig frem til at faa fri, men jeg var ikke lige saa bombet.
Til gengaeld er jeg nu blevet meget upoplaer ved Grandma, den ‘oeverste’ mama, der arbejder der. Hun synes de leger for meget, og det skal jeg simpelthen ikke give dem lov til! Jeg er noed til at taenke paa mig selv, og paa boernene, og det betyder at to dage om ugen med leg, er ganske passende (som det ser ud nu).
Desuden henter jeg dem ogsaa fra skolen, og maatte derfor vaere den der bragte meddelsen fra skolen om at en af uniformerne var beskidte tirsdag. Det blev Grandma meget fornaermet over, for det var hende der vaskede. Med hendes daarlige engelske forstod hun ikke at det ikke var min skyld! Og de andre fortaeller ingenting videre. Er ellers begyndt kun at fortaelle tingene til den unge pige, Abigail, der arbejder/bor der, ved siden af sine studier, fordi hun er bedst til engelsk. Men de er meget daarlige til at give ting videre (jeg fortalte den samme ting til 3 personer, og ingen af dem havde hoert det foer – dvs ingen af de foerste havde givet det videre…) Saa er det altsaa op af bakke…

Well, torsdag og fredag var gode dage, isaer ink. torsdag aften paa irsk pub med de andre frivillige.
Loerdag var jeg i paradis! Vi kan for 10cedi (40kr) koebe os adgang til poolomraadet, med bade osv. paa nogle af de finere hoteller i byen, saa det er der som regel en flok frivillige der goer hver weekend. Saa der tilbragte jeg min loerdag, med pool, PIZZA, og sol… Og blev selvfoelgelig solbraendt, saa jeg naesten ikke har sovet i nat.
Oh well, det kan ogsaa have noget med uvejret at goere.
Indtil videre har vi haft 3 gange 10min med regn mens jeg har vaeret hernede, og 2 af dem har vaeret om natten. I nat fik jeg saa virkelig oplevet regnvejr. Det stod ned i tykke staenger i lang tid, og lynede. Idag er alting vaadt, og bloedt at gaa i, det er overskyet og lidt koeligt (men jeg er stadig tilpas i nederdel og t-shirt).
Det passer mig desuden fint med lidt koeligere vejr, med min solskoldning.

Vi har vaeret uden vand i nogle dagen, og fredag aften ogsaa uden stroem… Saa kunne jeg sidde og kigge over paa det guesthause hvor min mor skal bo naar hun besoeger mig hernede (det er vores nabo), de maa have generator, for der var lys! Saa ved jeg hvor jeg kan flygte hen naar min mor kommer… De har sikkert ogsaa mere vand end vi har :)
Ja, man skal ikke vaere sart hernede… Forleden dag delte jeg min frokost med en del myrer! Og spiste sikkert ogsaa et par stykker, selvom hushjaelpen rystede min sandwich, og puttede den paa en ny tallerken. Velbekommen!
Jeg vil nu ogsaa skynde mig at sige at der intet er i vejen med maden hernede, spiser alt hvad der bliver serveret, og synes om det.

Desuden bliver vi nu 4 frivillige i huset. For oejeblikket er vi 3, saa jeg har mit eget vaerelse, men paa tirsdag kommer der en pige fra Singapore, som jeg skal dele vaerelse med. Hun er vidst ret kraesen, siger Obiri, saa det er jeg spaendt paa. Hun spiser ikke loeg, tomater, eller broed, som er det vi lever af. Det eneste hun spiser er ris og kartofler, og broed som hun selv bager…

Ja, og saa til billederne, det er lidt af hvert idag :) (det er det selvfoelgelig altid :)

Mit paradis hele loerdag!

Igen min fiskedame. Her renser hun fiskende som mama har valgt...

Frisoeren/rengoeringskonens dreng (7mdr), som jeg ind imellem leger med, og vil forsoege at putte i min kuffert naar jeg skal hjem :)

2 kommentarer til “Fantastiske paradis.”

 1. jesper siger:

  ja gør det, det vil dennis sikkert synes om :)

 2. Lone Mathiesen siger:

  Ja jeg ved heller ikke helt hvad Dennis ville sige til at vi har en lille bebs med hjem men sød og dejlig det er han helt bestemt.
  Jeg vil også i Paradis når jeg kommer ned til dig ;-) .
  Men jeg glæder mig nu mest til at se dig og dele nogle oplevelser med dig.

  Knus Mutti

Skriv en kommentar