Man kan ikke redde hele verden…

Nogle gange maa man bare se til, og acceptere deres kultur.
Ja, hvad har jeg nu oplevet. Min mor er jo kommet, saa de fleste af de stedre vi har vaeret den sidste tid er ikke nye for mig, men det er nyt at opleve dem sammen med min mor og skoent at have hende her til at opleve sammen med.
Dog har jeg oplevet noget (skraemmende) nyt. I tirsdags besoegte vi Elisabeth igen, og hun lovede at vi kunne se hvordan de bader spaedboernene hernede, det er nemlig anderledes end i Danmark.
Det skal jeg love for – de bruger kogende vand, fordi det styrker babyerne (drengeboern) saa de bliver staerkere og ikke braekker knogler eller kommer til skade paa anden maade!
Jeg laegger et par billeder her paa bloggen af det. Det var en mellemting af massage med en kognende klud, og at de haeldte kogende vand ud over ham (med en klud), isaer i navlen, endetarmen og penis, fordi det er urene stedre, hvor der kan risikere at vaere saar. De tror paa at kogende varm styrker og heler saar!
Kulturen er meget anderledes hernede. Drengene bliver omskaaret naar de er helt smaa.
Desuden har hver familie eller omraade ogsaa sine egne maerker, dvs de bliver skaaret i huden, i ansigtet, paa armnene og rundt paa kroppen, for at man kan se hvor de kommer fra.
Det er ikke helt saa normalt at goere det mere, men man ser stadig mange mennesker der har det!

Ellers har vi faaet koebt en masse stof paa de forskellige markeder og min mor bliver en del kjoler rigere, og det goer jeg ogsaa :)
Vi nyder livet og varmen.

I weekenden rejser vi til Cape coast (og denne gang bliver det ikke aflyst), vi har bestilt et billigt men vidst ganske fint hotel, det er meningen af vi der skal se et slot, et fort og gaa paa nogle haengebroer hen over regnskoven (Canopy walk).
Det glaeder jeg mig til at fortaelle om i naeste uge.

Idag er der en uge til at jeg lander i Danmark igen (vi rejser herfra onsdag). Lige nu foeles det underligt, selvfoelgelig glaeder jeg mig til en masse ting i Dk som jeg savner hernede (mere om det i sidste blog-indlaeg fra Ghana), men de sidste dage har jeg taenkt om jeg mon faar lige saa meget kulturchok naar jeg kommer hjem igen, som da jeg kom herned.
Jeg skla nok lige vaenne mig til de danske priser (jeg handler nok kun i netto fremover – hehe), og skal jo have en hverdag op at koere med mand, nyt arbejde osv. Det bliver rigtig underligt at komme hjem igen herfra, nu er jeg jo virkelig faldet til hernede.
Oh well, det var ikke saa meget nyt denne gang, nyd billederne og at vejret begynder at lysne derhjemme – nu har jeg jo ogsaa forsoegt at puste noget varme hjem siden slutningen af januar! Haaber temperaturen stiger noget, saa jeg ikke gaar for meget i kuldechok naar jeg kommer hjem :)

Forresten kom jeg ikke paa arbejde i tirsdags fordi det regnede, saadan er det hernede, saa kaere chef, og nye kollegaer, nu har jeg faaet vaennet mig til at man ikke arbejder naar det regner, saa i skal ikke regne med mig i vinterhalvaaret ;)

Grandma giver Samuel babybad


Babybad


Optog i gaden.


Baade paa stranden

Skriv en kommentar