Sikke en bustur, og en foedselsdag…

Sikke en tur herind til netcafeen idag!
Jeg kunne se da jeg kom ned paa trotro-holdepladsen at det ville blive umuligt at faa en trotro idag, der var mange ventende mennesker.
Der kom en tro, og paa 1min var den fyldt, og folk brugta albuer!
Pludselig kom der en bus til Circle (den retning jeg skulle), jeg spurgte om han stoppede her ved Danquah, det gjorde han, men havde ingen siddepladser, jeg var nu ligeglad.
Folk myldrede ind i bussen, og ved stopstedet efter mit var bussen fyld til randen, og vi stod som sild i en toende.
Efter 2min holdt vi stille, der var som saedvanlig koe, denne var dog usaedvanlig. Vi holdt stille, uden overhovedet at bevaege os i 30min!! Det var stegende hedt, og for at sige det mildt vaeltede sveden ud af mig i laartykke straaler! Sveden drev, mit toej blev lynhurtigt gennembloedt, og pludselig opdagede jeg at gulvet var fuldstaendig vaadt omkring mig! Min slippers klistrede til gulvet med mit eget sved. Skoent!
Manden ved siden af mig blev ved at snakke med dig, hvad hedder du, hvor laenge har du vaeret her, hvornaar rejser du hjem, du tager mig med, ik!? Osv! Jeg var aerlig talt ikke lige i humoer til at smaasludre, med sveden drivende og et hoved der var ved at eksplodere, samt 3 sorte maend klistret til min sved forskellige stedre paa kroppen (fordi vi stod saa taet!), jeg provede med at vende ryggen til ham osv, det hjalp ikke, saa prikkede han mig bare paa skulderen. Jeg forsoegte at lade vaere med at svare. Det eneste der virkede var at cutte ham af!

Naa, men nu er jeg her.
Og igaar holdt jeg foedselsdag. Jeg havde bestilt en foedselsdagskage ved bageren, og de andre frivillige jeg bor med (der er 4 andre nu, vi har faaet en ny fra Italien) ville arrangere resten!
Jeg havde bestilt Jollof-rice til aftensmad ved husmoderen (hun sagde at jeg kunne vaelge naar det var min foedselsdag).
Kagen jeg havde bestilt ved bageren var ganske fantastisk, den var hvid, med lille kanter, blomster (med groenne blade) og skrift: Happy birthday, Stefanie. Den kostede ogsaa derefter, men var alle pengene vaerd :)
Pigerne havde arrangeret den mest fantastiske fest ude paa vores balkon, de havde koebt frugt, chips, sodavand og “Royal Danish cookies”, fordi de var danske. Hehe.
De havde pyntet op med balloner, koebt lys til lagkagen og en festhat til mig.
Det var en virkelig dejlig dag. Om eftermiddagen ringede baade min mor og Dennis, saa det kunne jo ikke vaere bedre.
Hvertfal foerste, og maaske ogsaa sidste foedselsdag i 40grader :)

Imorgen skal jeg besoege Elisabeth og boernene, jeg ved ikke endnu om de to stoerste er hjemme, hun sagde at hun maaske ville holde dem hjemme i denne uge, fordi hun lige har foedt. Men pigen paa 2aar, Princess, er hvertfal hjemme, og lille Samuel.

Paa torsdag kommer min mor, sent om aftenen. Jeg glaeder mig virkelig til at dele mit afrikanske eventyr med hende. Jeg skriver dagbog (det er nok derfor jeg ikke beskriver alt i detaljer her paa bloggen, men vaelger nogle ting ud, da jeg ikke orker at skrive det hele 2 gange, og at i nok heller ikke orker at laese saa meget). Jeg har nemlig allerede fyldt 2 notesboeger (rimelig tykke, pa 47 og 27sider), og igaar startede jeg paa nummer 3 notesbog :)
Imorgen er der 2 uger til at jeg rejser hjemaf. Jeg har naermest talt dage siden jeg kom, men i soendags, gik det for foerste gang op for mig, at jeg ogsaa kommer til at savne Ghana, naar jeg tager hjem.
Det er dog ingen hemmelighed at jeg glaeder mig til at komme hjem, og isaer at se Dennis.
Mere om det senere, jeg regner med at mit sidste blog-indlaeg hernede, skal handle om hvad jeg savner mest at komme hjem til, og naar jeg har vaeret hjemme lidt, vil jeg lave et indlaeg om hvad jeg savner mest fra Ghana :)
Idag kommer der lidt billeder af min foedselsdag :)

Foedselsdagsbordet!


Sarah-Mae (min roomie), Clare, mig, Mairi og Martina.


Min foedselsdagskage...


Mig og mama Obiris grandniece, Manyama.

En kommentar til “Sikke en bustur, og en foedselsdag…”

  1. Joye siger:

    Hej Trine

    Det har været rigtigt sjovt, spændende og lærerigt at læse om dit afrikanske eventyr. Du har været meget flittig må jeg nok sige. Tak for alle de gode indlæg og billeder, og tak for at jeg måtte læse om din tur. Nu kommer din dejlige mor jo i morgen og så håber jeg at i får nogle dejlige dage sammen dernede.

    Kh Joye din mors kollega :-)

Skriv en kommentar