Farvel skoenne Ghana…

Her skulle have vaeret et billede af mig der staar og nusser en krokodille paa ryggen/halen… Men jeg har desvaerre glemt mit kamera (men har selvfoelgelig kortlaeseren med), saa det maa vente til jeg er tilbage i Danmark igen.
idag er den sidste hele dag her i Ghana, vi flyver hjem imorgen sen aften, og lander i Danmark lidt over middag torsdag (med 3timers mellemlanding i London).
Jeg har toerlagt Accra for cola light (faktisk er det ikke engang fordi jeg har drukket meget, jeg har virkelig begraenset mit indtag, men det er umuligt at skaffe hernede), saa det maa vaere paa tide for mig at tage hjem til Danmark igen.

Inden jeg kommer til alle de ting jeg savner i Danmark, og glaeder mig til at komme hjem til, er jeg noed til ogsaa at udtrykke en dyb sorg over at skulle forlade Ghana. Nu har jeg i 2mdr sukket efter at komme hjem, selv naar der har vaeret snestorm i Danmark. Nu hvor det kommer saa taet paa glaeder jeg mig ikke lige saa meget. Selvfoelgelig bliver det dejligt at komme hjem, men jeg kommer virkelig ogsaa til at savne Ghana, jeg er virkelig faldet til her, og jeg kan ikke baere at nogle af menneskerne her, som jeg naerer dybe foelelser for, skal jeg aldrig se igen!
Det er helt sikkert at Ghana maa blive et rejsemaal for mig i fremtiden, saa jeg kan foelge lidt med i bl.a. min husmor og Elisabeths liv.
Saa det er med lidt graedende hjerte og stort vemod, at jeg idag skriver mit sidste blog-indlaeg fra varme Ghana.

Men hvad har jeg i disse maaneder savner hjemme i Danmark, eller nok naermere, hvad glaeder jeg mig til at komme hjem til. Underligt nok maaske, er der ikke noget bestemt mad jeg savner, selvom jeg hovedsageligt kun har faaet Ghanesisk mad hernede, jeg kan ikke engang bestemme mig for hvad jeg vil have at spise den foerste dag naar jeg kommer hjem, der er ikke noget jeg bare har vild trang til…
Men, selve listen over ting jeg glaeder mig til, den er lidt prioriteret, men det er jo svaert at prioritere alting.

*Dennis (et kaempe smaekkys i lufthavnen, og en at putte med om natten).
*Venner, veninder og familie (et netvaerk man kan snakke med og stole paa).
*Et bad med rindende vand og saebe (hvor man ogsaa foeler sig ren mere end 2min efter selve badet).
*En tur ned gennem byen uden at alle griber fat i mig, vil giftes, med til Danmark, have mit telefonnummer eller hvad de end finder paa.
*Cola light i raa maengder.
*Selvfoelgelig en god bytur med Lena ;)

Hvad kommer jeg til at savne i Ghana… Ja, jeg vil skrive et blogindlaeg naar jeg har vaeret hjemme i lidt tid, hvordan det var at komme hjem, og hvilke ting jeg savner i Ghana. Men vil alligevel proeve at forestille mig hvad jeg vil komme til at savne hernede.

*En masse skoenne mennesker (min husmor, Elisabeth, nogle af de faste gadesaelgere jeg har snakket med igennem dise maaneder)
*Friheden (African time, den afslappede holdning)
*Gadesaelgerne der gaar langs vejen naar der er koe, og saelger ting (selvom jeg ikke har brugt dem saa meget, synes jeg at det er fantastisk at man kan koebe saa mange ting paa vej hjem fra arbejde.
*Masser af billig koldt (pose)vand rundt om hvert gadehjoerne.
*Naar jeg lander i Danmark, kommer jeg nok ogsaa hurtigt til at savne varmen, selvom jeg lige nu synes at det er ret varmt, graensende til for varmt.

I weekenden var vi i Cape coast (en anden strand-by i Ghana), det var ret uhyggeligt med en masse tiggende boern, men vi fik oplevet en masse. Vi tog Canopy walken paa smaa smaa haengebroer hen over regnskoven, en natur-tur i regnskoven, med lidt info om nogle af traerne, var et sted med krokodiller, som man kunne faa lov at roere, og saa saa vi slaveslottet og et fort. Saa alt i alt en veldig god weekend og slutte en fantastisk tur af med.
Naeste gang jeg kommer til hertil vil jeg gerne besoege det nordlige Ghana, og se hvad de har at byde paa. (der er bl.a. safari, men det er dog ikke saa godt udenfor regnsaesonen, da dyrene vandrer til mere vaade omraader.).

Sidst, men ikke mindst, har min kaere mand, Dennis, sendt dette link til mig, hvis nogle skulle have computerustyr eller lignende paa lager de gerne vil af med:

http://www.version2.dk/artikel/14310-giv-din-brugte-pc-og-mp3-spiller-til-blinde-boern-i-ghana

En kommentar til “Farvel skoenne Ghana…”

  1. Åh søde, Danmark savner dig!

Skriv en kommentar