Naesten rask igen…

Jeg vil starte med at sige at jeg beundrer dem der bare styrer det her blog-raes i stiv arm. Jeg har brugt en del af min “syge-tid” derhjemme paa at forme det naeste blog-indlaeg. Det er umuligt for mig. Maaske fordi jeg er hernede, men der sker saa meget hele tiden, at det er umuligt for mig at fortaelle bare halvdelen paa den blog her. Der sker saa mange anderledes (smaa) ting hele tiden. Fx. at folk pisser alle steder. Forleden dag da jeg stod paa min balkon (det lyder lidt finere end det er, men ganske rart!) var der en kvinde nedenfor (paa gaden) med et barn paa ryggen der lige loftede op i nederdelen og tissede i graesset.
Paa boernehjemmet tisser boernene ogsaa i haven, over det hele (ikke engang i et bestemt hjoerne). Men sevlfoelgelig sparer det ogsaa en del vand, som der er mangel paa hernede.
Der er en vandfri dag om ugen (ikke en bestemt dag) og desuden loeb vi forleden dag toer for vand ved min familie (ikke sjovt naar man har diarre… Ja, har desvaerre besluttet at vaere aerlig paa denne blog, saa de sarte sjaele maa lukke oererne :) ). Stroemmen gaar ogsaa en gang om ugen, og jeg tror at det er virkelig sundt for os danskere at opleve (naar man ikke har diarre).

suger jeg stadig til mig af Afrika, alt hvad jeg kan.
ng mit knae, faldt jeg sidste fredag til en fest, eller det var lige inden festen, og festen var desuden uden alkohol, saa det kan ikke faa skylden. Jeg slog mig, men troede at det var slaget.
Da jeg stadig ikke kunne gaa soendag aften, ringede jeg til Projects abroad, og sagde at jeg nok skulle til en doktor eller paa sygehuset.
Det blev sygehuset mandag morgen, og den oplevelse tog jeg med! Det var spandende. Jeg vil spare jer for alle detaljerne, men det tog fa 8 morgen til 12middag (mest ventetid). Jeg fik 2 slags smertestillende piller, smertestillende creme, roentgenbillede, konsultations og et i.d.-kort. Alt for ca. 190kr! (for lidt til at rode forsikringen ind over).
Men min rejseforsikring i Danmark tilboed at kigge paa mine roengtenbilleder (som jeg fik med hjem) saa Dennis spurgte om jeg kunne faxe eller scanne det hjem til ham…. Hm, igen, nok svaert at forestille sig, men alt er saa anderledes, alternativt og minimalitstisk hernede. Saa det opgav jeg.
Mit knae er desuden meget bedre nu, det goer kun ondt naar jeg bukker det. Men jeg kan gaa normalt igen.
Nu vi er ved spriser blev jeg igaar klippet for 28kr! I en fin salon som de ville de ud hjemme i Danmark. Eneste ulempe var alt det stads de puttede i haaret bagefter, som jeg nu ikke kan vaske ud! (slet ikke naar vi skal spare paa vandet),.
Imorgen skal jeg have helkropsmassage, 1time, for 80kr. i samme salon. Og saadan er alt hernede. Fx giver jeg under 8kr for en time her paa internet/-cafeen.

Men naar nu min blog skal vaere aerlig, maa jeg ogsaa indroemme at jeg har haft virkelig meget hjemve, isaer i perioderne uden vand med voldsom diarre. Jeg tror det er normalt i de foerste uger. Det hjalp dog gevaldigt da jeg opdagede den salon igaar med de billige priser :)
Jeg skriver ogsaa dagbog hver dag, og har laest en del mens jeg har gaaet hjemme.
Jeg starter arbejde igen mandag, og glaeder mig til at se boernene igen.
Det bliver vidst lidt for langt, hvis jeg skal fortaelle om boernene og hjemmet i dette indlaeg, saa den udskyder jeg lige igen.
Men paa trods at (aftagende) hjemve og sygdom, har jeg det skoent. Jeg foeler mig ind imellem som en dronning naar jeg gaar paa gaden, og jeg larer nye ting hver dag.
Der er saa mange ting jeg har lyst til at brede ud i Danmark!
Lige nu gaar jeg med planlaegningstanker i hovedet om at lave en Ghana-aften naar jeg kommer hjem, i stedet for fest, hvor jeg viser billeder, laver Ghanesisk mad osv. Men lad os nu se, hvad der sker :)
Jeg elsker al maden hernede, selvoelgelig noget mere end andet. Soendag staar paa kylling og salat, ellers er det mest ris, pasta, og egnsretter som Red red (boenner i sovs), banku (majs der paa en underlig maade bliver hvide og til en klistret masse man spiser med fingrene med tomat/chili-sovs ved osv.
Jeg tror at jeg ar faaet min kortlaeser til at virke, saa jeg vil foraoege at laegge et par billeder ind hver gang.

Saadan saa mit vaelse ud da jeg ankom (nu noget mere rodet)...

Fiskedamen der viser fisk frem i koekkenet, saa mama kan vaelge hvilke hun vil have...

Glaedesoptog da Ghana vandt over Nigeria i fodbold! (taget udenfor vores hus)

2 kommentarer til “Naesten rask igen…”

  1. Lena Nielsen siger:

    Hej søde..
    jeg sys det kunne være kanon med en Ghana aften – du oplever så meget – men stadig dejligt at kunne følge dig på sms, facebook og herinde.. Er glad for du nu igen er på benene og ikke toiletrendende hehe

  2. Baby hvor er det fedt at høre fra dig! Det lyder jo som…Afrika:-) Ej hvor du bare prøver meget og jeg er sikker på, det er noget du vil kunne bruge fremover. Især de der røde bønner og hårklip hehe. Ej men ja hvor er det sørgeligt med vand…kontrastfyldt i forhold til her..

    knus

Skriv en kommentar